Home Wie zijn we Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid

Ouders zijn een belangrijke partner voor onze school waar het gaat om de ervaringsdeskundigheid over uw/hun kind. Daarnaast zijn ouders ook onmisbaar op andere vlakken om een school goed te laten draaien. We vragen regelmatig hulp bij o.a. feesten en vieringen, speldagen, excursies, theaterbezoek, schoolreisjes, uitleen van bibliotheekboeken en de jaarlijkse schoonmaak.

Medezeggenschapsraad

Overeenkomstig de Wet Medezeggenschap Scholen heeft de school een Medezeggenschapsraad (MR) waarin team en ouders vertegenwoordigd zijn. Deze raad geeft in gesprek met de schoolleiding advies over zaken die in de school spelen. De leden van de MR onderhouden hierover contacten met de ouders, de leerkrachten en de directie.

Meer informatie over de Medezeggenschapsraad (MR) van De Leidse Houtschool vindt u in ons MR-reglement. Vragen en opmerkingen voor de MR kunt u mailen naar mr@leidsehoutschool.nl

In de Medezeggenschapsraad hebben zitting:

Namens de ouders:
Richard (voorzitter)
Anneloes

Namens het team:
Juf Froukje (secretaris MR en afgevaardigde in GMR)
Juf Rineke (tevens secretaris MR)

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Op bovenschools niveau functioneert de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Er is een GMR voor primair onderwijs (GMR PO) en een GMR voor voortgezet onderwijs (GMR VO). De GMR bespreekt onderwerpen die van belang zijn voor de meerderheid van de scholen. Onderwerpen die alleen de eigen school betreffen, worden besproken in de MR. In de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS) staat precies omschreven over welke onderwerpen de (G)MR instemmings- en adviesbevoegdheden heeft.

Kijk voor meer informatie over de GMR op www.scoleiden.nl/medezeggenschap-scol/

Ouderraad

De Ouderraad (OR) speelt een belangrijke ondersteunende rol. Zij houdt zich actief bezig met het organiseren van activiteiten in en om de school. Kijk voor meer informatie over de Ouderraad, ouderbijdrage e.d. in onze schoolgids 2019/2020 op pagina 13.

Hulp bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien soms wat hulp nodig bij het betalen van bijvoorbeeld het schoolreisje of de muziekles voor uw kind.

Op www.leiden.nl/hulpbijlaaginkomen vindt u een overzicht van vergoedingen voor u en uw kind. U vindt hier de regelingen van de gemeenten Leiden en Leiderdorp. Ook via Stichting Leergeld kunt u vergoedingen aanvragen voor uw kind. Kijk op www.leergeld.nl/leiden.

Vergoedingen rijksoverheid

Op www.berekenuwrecht.nl staan vergoedingen van de rijksoverheid, zoals het kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.