Home Wie zijn we Leerlingenraad

Leerlingenraad

In oktober 2023 zijn tijdens de verkiezingen de volgende leerlingen in de leerlingenraad gekozen:

Groep 5: Guus en Raya

Groep 6: Ole en Joel

Groep 7: Isabella, Nina en Chloë

Groep 8A: Isabel, Valérie en Matias

Groep 8B: Nina, Elin en Isaline

De nieuwe verkiezingen vinden plaats in het volgende schooljaar in de groepen 5 t/m 8. Uit elke groep worden elk jaar 2 (nieuwe) leerlingen gekozen. Een leerling zit maximaal 2 jaar in de leerlingenraad. De huidige leerlingen in de leerlingenraad blijven dit schooljaar in de leerlingenraad.

Vanuit het team nemen juf Elisa en juf Sandra deel aan de leerlingeraad.

Dit schooljaar staan de vergaderingen gepland op de volgende data:

– Dinsdag 23 januari 2024: 13.30 – 14.00 uur.

– Woensdag 6 maart 2024: 12.30 – 13.15 uur.

– Dinsdag 16 april 2024: 13.30 uur – 14.00 uur.

– Woensdag 26 juni 2024: 12.30 uur – 13.15 uur (laatste vergadering van dit schooljaar).

Algemene informatie over de leerlingenraad op de Leidse Houtschool

Wat is een leerlingenraad? De leerlingenraad is een groep enthousiaste klassenvertegenwoordigers die gekozen zijn door de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8, die nadenken en meebeslissen over activiteiten en veranderingen die er op de Leidse Houtschool kunnen plaatsvinden.

Waarom een leerlingenraad?

– Leerlingen een eigen stem geven binnen de school.

– Leerlingen spelenderwijs kennis laten maken met democratische beginselen.

– Betrokkenheid met school bevorderen.

– Leerlingen verantwoordelijkheid geven voor schoolse zaken.

– Leerlingen een beter inzicht geven in de organisatie van de Leidse Houtschool.

– Leerlingen invloed geven om de kwaliteit van de schoolorganisatie te bevorderen.

– Leerlingen laten ondervinden wat realistisch en haalbaar is.

– Bevorderen van actief burgerschap.

Waarover kan de leerlingenraad vergaderen?

– De leerlingenraad neemt ideeën mee vanuit de klas.

– Leden van de leerlingenraad worden aangesproken door leerlingen uit de klas.

– Leden van de leerlingenraad komen zelf met ideeën.

– De leerlingenraad hangt een ideeënbus op waar de leerlingen van de school ideeën in kunnen aangeven. Deze ideeën worden besproken in de vergadering. – De meesters en juffen kunnen bespreekpunten inbrengen.

– Punten vanuit de leerlingenraad kunnen meegenomen worden naar de ouderraad, de medezeggenschapsraad of het team en BSO en TSO.

– Het gebruik en de inrichting van het schoolplein.

– Invulling van de vrijdagmiddagen voor een vakantie.

– Advies bij de organisatie van een IPC excursie.

– Bevindingen bij het gebruik van lesmethodes.

– Adviseren bij feesten en vieringen.