Home Wie zijn we Identiteit

Identiteit

De Leidse Houtschool is al bijna een eeuw een begrip in Leiden en omgeving. In 2023 bestaat de school 90 jaar!

In 1932 kostte de bouw van onze prachtige school net geen 70 duizend gulden. De bouw werd in 11 termijnen betaald, zoals blijkt uit de geboortedocumenten van de LeidSCHe Houtschool.

In 1933 werd de school geopend. Aan de rand van de – net geopende – Leidse Hout in een weiland tussen Leiden en Oegstgeest.

De school is gesticht door het bestuur der vereniging tot stichting en instandhouding van scholen met den bybel gevestigd te Oegstgeest. Van origine is het een Protestants Christelijke lagere school voor jongens, maar inmiddels zijn we al vele decennia open voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar, ongeacht geslacht, nationaliteit of religie.

Dat betekent dat…

• …we ieder kind in zijn of haar waarde laten en we elkaar leren dat ieder mens gelijkwaardig is;
  • …we een veilig klimaat bieden voor de kinderen en elke vorm van discriminatie of pestgedrag afwijzen en proberen te voorkomen;
  • …we de kinderen leren om verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar en elkaars welzijn.