Home Onze school

Onze school

De Leidse Houtschool staat in een rustige en veilige buurt aan de rand van Leiden. Het is een school met een open christelijk karakter. De school hecht veel waarde aan een vriendelijk en veilig klimaat, zodat kinderen op een ontspannen manier kunnen leren en leven met elkaar.

Naast het aanleren van vaardigheden en het vergroten van kennis leren de kinderen zich ontwikkelen in een houding van zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag naar anderen.

In het schooljaar 2018/2019 heeft de school drie kleutergroepen waarin eerste en tweedejaars leerlingen samen onderwijs krijgen. De maximale groepsgrootte is 28 leerlingen.

Vanaf groep 3 zijn de leerlingen met leeftijdsgenoten ingedeeld in leerstofjaarklassen. Leerlingen kunnen ook, wanneer hun ontwikkeling hier om vraagt, een eigen programma voor één of meerdere vakken volgen.