Gymastiek

Het belang van bewegen en daarmee van het gehele bewegingsonderwijs is wat ons betreft een zaak van hoofd, hart en handen. Bewegen is leuk, gezond en doe je samen!
Bewegingsonderwijs geeft kinderen de opstap die ze in staat stelt om later, buiten de gymles om, zelf te bewegen. Bewegen is van essentieel belang voor de totale ontwikkeling van kinderen en wij als school vinden het belangrijk dat iedere leerling dit kan doen op zijn of haar eigen niveau. Het doel van ons bewegingsonderwijs is om kinderen de basis motorische vaardigheden aan te leren, ze te leren samenwerken en hun eigen kunnen in te leren schatten.

Op onze school wordt het belang van veel en veelzijdig bewegen onderkend en is gekozen voor de inzet van een vakleerkracht. Een vakleerkracht zorgt ervoor dat het vak bewegingsonderwijs op een kwalitatief hoogwaardig niveau gegeven wordt en een stevige en planmatige plaats in het curriculum krijgt.

Vanaf groep 1 krijgen de leerlingen op de Leidse Houtschool één maal per week bewegingsonderwijs van een vakleerkracht naast de les van de eigen groepsleerkracht. Doordat kinderen op jonge leeftijd motorisch vaardiger worden, zal dit leiden tot meer succeservaringen en het belangrijkste, tot beweegplezier. Vanaf groep 3 krijgen alle groepen twee keer per week 45 minuten bewegingsonderwijs aangeboden van de vakleerkracht.

Vanaf schooljaar 2023-2024 is 2 lesuren bewegingsonderwijs verplicht op de basisschool. Leerlingen moeten minimaal 2x per week bewegingsonderwijs krijgen onder leiding van een vakleerkracht of bevoegde groepsleerkracht. Onze school voldoet aan deze wet.